Okolica

Apartmaji "VIlla Flora" - Kranjska Gora  Gozd Martuljek

DOLINE

Posebnost Zgornjesavske doline je, da jo dopolnjujejo manjše doline, ki so izhodiščne točke številnih vrhov. 

V naši okolici so vam na voljo Dolina Vrata, dolina Kot, Dolina Krma, Dolina Krnice, Dolina Pišnica; dolina tamar in Dolina Radovne.

VRŠIČ

Gorski preval Vršič je z 1611 m najvišji cestni prelaz v Vzhodnih Julijskih Alpah.

Visokogorska cesta z izjemnim razgledom, vas pripelje na sami vrh Vršiča, kjer se lahko ustavite v Erjavčevi koči, ali pa je izhodišče za Malo Mojstrovko, Jalovec in Slemenovo Špico.

JEZERO JASNA

Na poti na Vršič, se ustavite na kratek oddih pri jezeru Jasna. Z čudovitim razgledom na Julijske Alpe v ozadju, uživajte v osvežilni pijači v poletnih dneh ali vročim čajem v zimskih dneh.

ZELENCI

Zelenci so talni izvir, ki si ga je utrla Sava Dolinka. Ime je dobilo zaradi izrazite zelene barve. Ena zanimivost: Zelenci nikoli ne zamrznejo, tudi v najbolj mrzlih zimah, saj je njihova stalna temperatura med 5 in 6 stopinj celzija.

MARTULJŠKI SLAPOVI

Od naše apartmajske hiše, se lahko peš odpravite proti Martuljškima slapovoma. Spodnji Martuljkov slap pade čez 50 m visoko steno v 400 m dolgo in ozko Martuljško sotesko.

Še bolj spektakularen je Zgornji Martuljkov slap, ki se spušča v treh stopnjah prek 110 m navpične stene. Obisk obeh slapov priporočamo v poznih pomladanskih dneh, ko sta zaradi taljenja snega slapa najbolj vodnata.

SLAP PERIČNIK

Slap Peričnik je eden iz med najvišjih slovenskih slapov z svojimi 52 m. Posebnost slapa je, da se lahko sprehodite pod njem. Čeprav ga je lepo občudovati poleti, je po zimi še lepše, ko je zamrznjen.

BLED

Najlepše in najbolj znano jezero v Sloveniji, je samo 30 min vožnje z avtom od naše Apartmajske hiše. Jezero z otokom je odličen enodnevni izlet, ki ga priporočamo vsem. Priporočamo tudi oglej Blejskega gradu.

BOHINJ

Bohinj je zelena oaza v osrčju Triglavskega narodnega parka. Idealno izhodišče za pohodništvo, kolesarjenje, ribolov, smučanje, tek na smučeh ... Bohinjsko jezero je največje naravno jezero v Sloveniji.

BLEJSKI VINTGAR

1,6 km dolga soteska Vintgar je zarezana med veličastnimi navpičnimi stenami, krasi pa jo reka Radovna s slapovi, tolmuni in brzicami.

Čez sotesko je po lesenih mostovih in Žumrovih galerijah speljana učna pešpot, ki se zaključi z mogočnim 13 m visokim rečnim slapom Šum.

BELOPEŠKA JEZERA

20 minut z avtom , čez Italijansko mejo, se skrivata dve čudoviti jezeri z pogledom na goro Mangart. Do Belopeških jezer lahko dostopate z avtom ali pa z kolesom.

DOLINA SOČE

Dolina Soče je najbolj znana po reki Soča, ki je z izrazito smaragdno barvo, ena najlepših rek v Evropi. Dolina Soče ponuja število različnih aktivnosti, kot so vodni športi, pohodništvo, kolesarjenje…

Dostopna je preko prelaza Vršič ali prelaza Predelj.